genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 12 november 2012

Garnalensoepje

Garnalensoepje:

joepie, ben net 1 maand aan het bloggen
** Ingrediënten


-          Stukje prei
-          1 wortel
-          1 ui
-          600 gr ongepelde garnalen (350gr ongepeld gebruiken, de rest pellen en in frigo bewaren)
-          olijfolie
-          tijm en laurier
-          2 eetlepels bloem
-          60 gr tomatenpuree
-          1.2 l visfond (bokaal)
-          1 kippenbouillonblokje
-          150 gr witte wijn
-          Peper en zout
-          Cognac (eventueel)
-          1 dl room

** Bereidingswijze :
de ingrediënten
Stoof de prei, wortel, ui in beetje olijfolie. Voeg de ongepelde garnalen toe (goed spoelen) en de pellen(ook goed spoelen) van diegene die je hebt gepeld. Zet er even in de mixer in, kwestie dat de aroma’s beter kunnen vrijkomen. Voeg dan tijm en laurier toe en de bloem, de witte wijn, de fond, tomatenpuree en kippenbouillonblokje. Breng aan de kook en laat gedurende een half uur op een zacht vuurtje pruttelen. Laat gerust een ganse tijd trekken, terwijl de soep afkoelt. Doe door een zeef en zeer krachtig uitdrukken. Mix zeer krachtig en check op restjes, anders opnieuw door zeef. Voeg de room en cognac toe. Niet meer laten koken. Proeven of de smaken goed zitten, eventueel beetje water bij bv en opdienen met een paar gepelde garnaaltjes


en het resultaat!

1 opmerking:

  1. Proficiat met de 'vermaanddag', een feestelijk soepje voor de gelegenheid! grts, Lucia

    BeantwoordenVerwijderen