genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 27 maart 2013

Bloemkool onder een korst van kokos en pinda's

We wachten nog eventjes op de lente en genieten nog ten volle van een ovenschotel.

Kook een bloemkool beetgaar, giet af, maar hou een paar eetlepels van het kookvocht bij. Voeg 100 ml sojaroom bij het bloemkoolvocht, kruiden met peper en zout en nootmuskaat en laten koken. Binden met een beetje maïszetmeel en kruiden met peterselie. Leg de bloemkool in de ovenschotel en overgiet met het sausje.Bestrooien met een seroendeng en nog een kwartiertje in de oven laten kleuren.
Seroendeng is een mengeling van kokos en pinda's en geeft een aparte toets aan dit eenvoudige gerechtje. Heb je nog een beetje over, neem het mee naar je werk en smikkel het met plezier de dag nadien op.
Voor de seroendeng, kijk eens op deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen