genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 15 maart 2013

Chili sin carne, dagen zonder vlees

We zijn goed bezig met de dagen zonder vlees.
Een gerechtje zonder vlees kan er dus gerust nog eens bij op de blog.
We maken een klassieker maar dan zonder vlees en ook zonder vleesvervanger, lekker veel bonen, veel groenten en we komen zeker toe tot de volgende maaltijd.

Laat in olijfolie een ajuin stoven en een paar teentje knoflook, en laat kleuren. Voeg dan alle groenten toe, de maïs, de rode bonen, de paprika's, de courgetten en de blokjes tomaat.
Goed kruiden met peper en zout en pili-pili, komijn en kaneel (hoeveelheid naar smaak, af en toe eens proeven en bijkruiden). Bijkruiden mag met koriander. Voeg nog een glaasje witte of rode wijn toe, of een scheutje porto.
Een uurtje laten pruttelen op een zacht vuurtje en opdienen met zure room. Room opkloppen met citroen en het feestje kan beginnen.
Er is nu ook sojaroom die gemakkelijk opklopbaar is hoor. Een echte aanrader.

Verkies je toch de chili con carne, raadpleeg dan gerust dit recept.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen