genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 16 maart 2013

Broodpudding, veganistisch met appeltjes en rozijn

Een tijdje geleden maakte ik een alternatieve broodpudding met chocolade, nu is één met appeltjes en rozijnen aan de beurt.
Heb je eens geen eitjes, of ben je veganist?
Eenvoudig en gemakkelijk om de broodrestjes te verwerken, geen verspilling.
Sorry, wel geen voedselzandloperreceptje, gaan we eens moeten proberen met voedselzandloperbrood, maar is altijd al verorberd... of met amandelbrood, njammie...

We gebruiken
1 liter sojamelk,
120 gr rietsuiker,
10 speculoosjes of koffielepels speculooskruiden
400 gr droog brood
4 appels
100 gr rozijnen
100 gr vanillepuddingpoeder

Warm de sojamelk op in een grote kom. Voeg het brood in stukjes toe en laat weken, omroeren en nog laten weken tot een homogene massa. Als je fijne structuur wilt, kan je er altijd eens de mixer inzetten. Voeg de speculoosjes toe en ook het puddingpoeder en de suiker. Helemaal op het eind voeg je de schijfjes appel en rozijntjes toe, in bakvorm doen en gedurende 50 minuten bakken op 175°C.


1 opmerking:

  1. ik heb veel oud brood, heb er zelfs al ingevroren. Ik ga dit morgen klaarmaken zie. Bedankt voor het recept. Ziet er in elk geval al heel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen