genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 17 maart 2013

Paksoi-spinazieschotel, dagen zonder vlees of vis, dag 32!

Zonder vlees of vis, en dan ook nog eens voedselzandloper? Dit gerechtje is een echte aanrader.
Zin een warm gerechtje? Je hebt bezoek, je kan het helemaal op voorhand klaarmaken. Zin een avondje warme groente, lekker smeuïg?
Zonder vlees of vis, voel mij er super bij. Heb hetgeen ik niet mag, nog geen dag gemist, dus we doen voort.
Een echte aanrader op de blog. Groene groenten zijn niet alleen super gezond maar ook nog heel erg lekker. Deze ovenschotel is dan ook de max, een brok vol gezond op je bordje.

We gebruiken
  • 1 kg spinazie
  • 1 paksoi
  • 1 grote prei
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 200 gr feta
  • 250 gr ricotta
  • veel kruiden zoals basilicum, peper en zout, pili-pili, provençaalse kruiden
  • sesamzaadjes
Heb je geen paksoi, gebruik dan snijbiet of een andere groene groente uit je voorraad.

Was de groenten en snij fijn. Stoof olijfolie aan in een grote pan en voeg de ui toe en dan alle groenten, flink afkruiden. Van zodra de groenten een beetje aangestoofd zijn, mogen ze van het vuur. Laat ze uitlekken in een vergiet, deze groenten laten veel vocht los, teveel voor deze schotel. Gebruik dit groentevocht zeker voor in de soep of drink het uit.
Meng 4 eieren met de ricotta, de verkruimelde feta en voeg de uitgelekte groeten bij.
In een ovenschotel doen, bovenop versieren met sesamzaadjes, en bakken in een oven van 180°C voor 40 à 45 minuten. Dek de schotel af halfweg de baktijd, kwestie dat de korst niet te hard is.

 En zo ziet je schotel eruit als hij even op de tafel staat....


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen