genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 21 maart 2013

Soepje met kokosmelk, kip en ananas, voedselzandlopergerecht

Voor het begin van de lente gaan we nog eens een soepje met vlees op de blog zetten. De zon blijft voorlopig nog achter de wolken, op de lente moeten we dus, qua weer, nog eventjes wachten. Niet treinen vandaag, het worden twee dagen waar koken centraal staat. Hopelijk gaat alles vlotjes lukken en kan ik iedereen plezieren met mijn brouwsels. Meer uitleg volgt nog wel op de blog, maar ik ga mij eerst concentreren op de gerechtjes, en de commentaren afwachten natuurlijk. Koken is ook veel voorbereiden, recepten uitproberen, optimaliseren, ingrediënten zoeken, en dan pas voor het grote werk gaan.

Vandaag een eenvoudige soep met kip, ananas, kokosmelk.
Stoof een ui met een teentje knoflook aan, voeg een centimeter geraspte gember toe en 1 kleine rode peper. Leg stukjes kippenfilet erbij en laat beetje meestoven. Een liter bouillon (tuinkruiden), 400 ml kokosmelk, een draai van de molen en stukjes verse ananas. Tien minuten laten pruttelen en afwerken met peterselie.

Een lekker tussendoortje, een hapje of een maaltijdsoep, kortom het smaakt altijd. En veel lekkerder dan voorverpakte maaltijden, dus we gaan, niettegenstaande de drukte, voor vers, joepie!
Wil je het liever vegetarisch, laat de kip weg en voeg in de plaats quorn toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten