genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 12 maart 2013

Witlooftaartje met hazelnoot, voedselzandloper en goed tegen de koude in de lente

De lente is in het land, dit denk je tenminste en dit dachten we zeker vorige week. Vandaag, sneeuw, gladde wegen en veel file, winter dus. Dan kunnen we genieten van een lekker winters hartig taartje.
We gebruiken
  • witloof
  • bieslook
  • hazelnootjes
  • sojaroom
  • peper en zout
  • ui
  • olijfolie
Dus ja, we doen met veel plezier verder met dagen zonder vlees. 
Genieten doen we met volle teugen, snel iets klaarstomen. Het is al laat op de avond, naar de tandarts geweest en door het weer, véél te lang onderweg...

Zet je oven aan op 180°C. Een uitje laten stoven in een pan met olijfolie, snipper een witloof fijn en laat garen met peper en zout en een beetje sojaroom toevoegen. Werk af met bieslook en verstoppen onder een crumble van gemixte hazelnoot. Doe het mengsel een 20tal minuten in een oven van 180°C en klaar is de taart.
Heerlijk genieten met de voetjes op de salontafel en een glaasje rood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen