genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 18 maart 2013

Tiramisu met zoete aardappel, een ander dessert

Op een mooie dag mag je eens iets anders aan je klassieke dessertje toevoegen he?!
We gebruiken
  • 250 zoete aardappel
  • 100 gr rietsuiker
  • 250 gr opklopbare sojaroom
  • 3 appels (boskoop)
  • 1 glas witte wijn
  • 10 speculoosjes
en we vliegen erin.
We laten de appels in schijfjes 5 minuten pruttelen in de warme witte wijn. Haal van het vuur en laat uitlekken. Zet het vocht aan de kant. Schil de zoete aardappel, kook gaar en laat uitlekken. Puree zo fijn mogelijk, voeg de suiker toe en laat afkoelen. Klop ondertussen de room op. Leg de koekjes in het wijn-appelvocht, laat eventjes trekken. Neem een schotel en leg een laag koekjes onderaan, erboven een laag appelschijfjes. Meng de opgeklopte room met de fijne zoete aardappel en leg een laag bovenop de appeltjes. Werk af met de rest van appels bovenop de zoete aardappelmengeling en verkruimel nog een paar speculoosjes bovenop het geheel. Zet een uurtje in de frigo en een alternatief dessert kan je verleiden.


1 opmerking:

  1. Interessant! Ik was net op zoek naar 'iets met zoete aardappel'..

    BeantwoordenVerwijderen