genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 31 maart 2013

Havermoutpannenkoeken, super de max paasontbijt

Aan iedereen een mooie paasdag toegewenst. Dat de ronderijders een mooie koers rijden vandaag, dat de zon van de partij is en dat wij met volle teugen kunnen genieten van deze dag. Hebben feestje vandaag, dus alleen voor het ontbijt vliegen we zelf in de potten.
Aan de mensen die de voedselzandloper de max vinden? Diegene die de havermoutontbijtjes tot dagelijkse gewoonte hebben aangemeten, het havermoutbrood al onder de knie hebben ?

En hoe kunnen we deze hoogdag dag beter beginnen dan met een lekker gezond havermoutontbijt, maar dan een feestelijke editie.
Geen toegevoegde suikers, we kunnen ten volle genieten!
We gebruiken havermout, hazelnootmelk en twee eitjes.
Concrete hoeveelheden?
  • 250 gr havermout fijn mixen
  • 500 ml hazelnootmelk
  • 2 eieren
Mix de havermout fijn. Voeg al roerende de hazelnootmelk toe, tot je een homogene massa bekomt. Klop twee eitjes los en voeg ze bij het geheel. Bekijk de dikte van het beslag, eventueel nog een beetje hazelnootmelk toevoegen en je kan aan de slag.
Bak deze lekkere pannenkoek in een scheutje olijfolie, draaien en nog een beetje bakken.
Leg in je bord en versier met fruit, chiazaad, zonnebloempitjes, lijnzsaad,...
Deze mooie paasdag kan beginnen, met zoveel energie vliegen we erin.
Je kan ze eenvoudig bewaren in de frigo gedurende een paar dagen, dus ga gerust voor een feestgevoel op maandag en dinsdag, zonder extra werk.
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen