genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 10 mei 2013

Brandnetelsoep, kracht in een kommetje


Brandnetels zijn meestal niet zo leuk om in de tuin te hebben tenzij je er natuurlijk mee kookt. De blaadjes van deze plant bevatten veel ijzer, caroteen en vitamine C. Gebruiken dus die handel. Als je er een infusie van maakt, werkt dit brouwsel bloedzuiverend.

Wie gedacht had dat we vandaag een slaatje zouden serveren? Sorry, neen, veel wind en regen, dus een soep om op te warmen, en gelukkig vandaag buikspieroefeningen doen en niet gaan lopen (stel voor dat het tegen wind is...)

Maar nu terug naar de soep.
We nemen
  • veel netels, alleen de mooie, jonge blaadjes
  • 1 wortel
  • 1 stukje courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kruidenbouillonblokjes en peper
Laat de ui en de knoflook stoven in olijfolie. Voeg de wortel en de courgette toe en 1 liter water met de bouillon. Laat een tiental minuutjes pruttelen en voeg de laatste 2 minuten de blaadjes netel toe.
Heel fijn mixen en kruiden met peper.

Overheerlijk en supergezond en ja, goedkoop hé!
Smakelijk en heb je nog zin in een ander soepje, klik dan eens op soep!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen