genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 1 mei 2013

Asperges geserveerd als een tompoes



Een feestelijk bordje op een mooie dag. Vandaag is het dag van de Arbeid, hebben vrijaf dus, en volop tijd om te genieten van de zon en de asperges, njammie!
We gebruiken voor dit gerecht voor 4 personen
  • 10 groene asperges
  • 10 witte asperges
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 vel filodeeg
  • 250 gr handgepelde garnalen
  • 4 sneetjes gezouten ham (gedroogd in de oven)
  • en voor de mousselinesaus (4 eieren, 100 gr boter, scheutje water, sap van 2 citroenen, kruiden, en veel kracht om te roeren, of gebruik een thermomix ;-) )

De asperges laat je beetgaar worden zoals in dit aspergegerecht. Het filodeeg in de oven afbakken gedurende 5 minuutjes. De eitjes hard koken (10 minuten), de ham laten drogen in een oven op 100 °C (2 uurtjes), de mousselinesaus maken (zie ingrediënten hierboven), garnalen pellen (delegeren, of indien je dit alleen moet doen, toch een half uurtje ben je ermee zoet)

En dan, het moment -> bordje dresseren en zorg dat je borden voorverwarmd zijn:
Een stukje filodeeg, erop 2 groene asperges, beetje verkruimeld hardgekookt ei, weer een krokantje, witte asperges onder ei en garnaaltjes, eindigen met een sneetje gedroogde ham en in de ham de saus serveren. Afwerken met een groen blaadje, en tijd om te smullen op deze dag van de Arbeid!
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen