genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 8 mei 2013

Consommé van lentegroenten, voedselzandlopergewijs kracht opdoen na het lopen


Deze lentedag begon zeer zonnig, maar het is niet blijven duren. Gaan lopen hebben we dus in de regen gedaan en nu zie ik er een beetje anders uit... Krullen in het haar, ja het is nooit goed hé. Heb je krulhaar dan wil je sluik haar en omgekeerd.










Dus gaan we voor een soepke met een ander coupke. Oei de humor is precies flauw, teveel zuurstof naar mijn benen gegaan waarschijnlijk of naar mijn krullen, hihi.
We gaan koken, zal beter zijn zeker? Klaar voor een heerlijke consommé van groentjes met een toets van pesto met basilicum? Het mag eens een andere soep zijn?
We gebruiken voor 4 grote kommen soep
jonge uitjes en 1 teentje knoflook
4 jonge wortels
200 gr jonge erwtjes
200 gr fijne boontjes
2 blokjes kruidenbouillon
1,5 liter water
verse kruiden zoals tijm, laurier
peper en zout
eventueel pastaschelpjes (dan wel geen voedselzandloper hé)
pesto van basilicum

Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg alle groentjes toe (fijngesneden indien nodig) en overgiet met het water. Voeg de kruidenbouillon toe en alle verse kruiden. Laat een half uurtje pruttelen en flink kruiden met peper. Afwerken met pesto en een groen blaadje.
De soep op de foto kreeg ook de pastaschelpjes erbij, maar dan geen voedselzandloper, dus hoeft niet.
Smakelijk en na een bord (of 2) van dit brouwsel kan je de wereld weer aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen