genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 29 mei 2013

Op rabarber gegaarde varkenshaasjes, voedselzandlopergerechtje

Links op de foto zie je de rabarber al liggen lachen, echt de moeite om eens te proberen.
Vandaag rabarber in een hartig gerechtje, wil je liever rabarber in een ander receptje uittesten?
En dan zal onze rabarber bijna opgebruikt zijn hoor, morgen vliegen we weer in de groentjes.
We gebruiken:
  • een handje vol salie
  • knoflook, twee teentjes
  • varkenshaasjes, gesneden in dikke plakken
  • prosciutto of andere ham
  • 12 stengels rabarber
  • olijfolie
Maak een mengeling van de salie, de knoflook en olijfolie, tot je een papje bekomt. Hou 10 blaadjes van de salie over.
Leg in een ovenschotel de in stukken gesneden en gepelde rabarber (beetje de dikte en vorm van frietjes). Smeer het varkensvlees in met het saliemengsel. Draai elk plakje vlees in een een sneetje ham en leg op de rabarber. Kruiden met peper en zout en eventueel de rest van het saliebrouwsel nog op het vlees smeren. De overige blaadjes op de rabarber leggen en in de oven zetten.
Laten garen op 200°C voor 15 minuten. Haal uit de oven en zet onder deksel of folie om de smaken te laten vermengen.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen