genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 22 mei 2013

Groene asperges met balsamico en sesamzaadjes

Het is tijd om nu nog eens asperges te eten, want het seizoen is alweer een tijdje aan de gang.
Dus we vliegen erin met volgende ingrediënten voor 4 personen:
  • 500 gr groene asperges
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • scheutje balsamico
  • olijfolie

Zet de oven aan op 180°C, neem een vuurvaste schotel en leg de asperges erin. De uiteinden eerst afsnijden en eventueel een beetje bijschillen aan de onderhand. Besprenkelen met royale portie olijfolie en laten garen onder deksel of folie gedurende 15 minuten. Eventueel eens omroeren halfweg de tijd en indien nodig nog een beetje olie toevoegen.
Eventjes prikken om de gaarheid te controleren, uit de oven halen, besprenkelen met de balsamico en de  sesamzaadjes en we kunnen genieten.

Heel lekker als voorgerechtje met rauwe vis, als hoofdgerecht met een warm vleesgerecht, kortom, lekker!!
op dit bordje met varkensvlees met salie en rabarber, knolselderblokjes, zoete aardappelzalfje en de asperges
Met dank voor de lekkere rabarber van mijn collega Hilde, super merci om dit verse product te krijgen.
Nog zin in een ander gerechtje met asperges? Ze zijn nog voorhanden tot het eind van de maand juni!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen