genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 23 mei 2013

Gestoofde knolselderblokjes, voedselzandloper tot en met

Als je een halve dag regen en wind trotseert, dan mag er wel een feestelijke toets aan de dag gebreid worden. En hoe kan dit beter dan een gezond, kleurrijk bordje te maken?
We maken een mooie maaltijd met asperges, zoete aardappelzalfje en een knolseldertoets.


De mooie knolselder ligt te lachen op de voorgrond, een geslaagd brouwsel van tijm, knol en look.
We gebruiken
  • een halve knolselder
  • 2 eetlepels gedroogde tijm of paar takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Laat de look aanstoven in de olijfolie terwijl je de knol te lijf gaat en in blokjes snijdt.
Bak de blokjes mee met de look op een hoog vuur (paar minuutjes), kruiden met peper en zout en véél tijm.
Voeg een paar eetlepels water toe en laat op een zacht vuur gedurende een kwartier garen.

Een leuk bijgerecht, voedselzandloperproof en dus een ideale vervanging voor dagelijkse portie aardappels.

Wil je graag de zoete aardappelpuree maken?

Werkwijze met de Thermomix?
Voor de zoete aardappel gebruiken 2 grote zoete aardappels.
Doe de aardappels in stukjes in de machine, 3 sec op snelheid 10. Voeg 100 ml water toe en een beetje kruidenzout, 8 minuten, 100°C op snelheid 1. Giet een deel van het vocht af (hou nog bij, zo kan je nog corrigeren na het mixen) en zet de machine op stand 10 gedurende 1 min. Je bekomt een luchtige, vetvrije mousseline van zoete aardappel (eventueel beetje vocht toevoegen).

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen