genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 20 mei 2013

Komkommersorbet met rauwe vis, apart voorgerecht

Een feestelijk bordje voor dit verlengd weekend?
Op de voorgrond van het bord zie je de avocadosalade van de blog gisteren, en de komkommersorbet staat in het potje erachter, te stralen.
Voor de komkommersorbet gebruiken we
  • een komkommer
  • 100 gr suiker
  • eventueel 50 ml water
**Maak je de sorbet met de thermomix?
Mix de suiker 3 sec stand 10.
Voeg de gesneden komkommer toe, en mix 2 minuten op stand 10
Is dit brouwsel nog zeer dik, voeg dan een beetje water toe en vul dit komkommermengsel in ijsblokbakjes. Zet in de diepvries voor een 24-uur.
Bij het serveren, mixen op stand 10, bijspatelen en opnieuw mixen. Zet de vlinder op en voeg 1 eiwit toe en nog 10 sec draaien op stand 4.

**Maak je de sorbet zonder de thermomix?
Mix de suiker fijn, voeg de fijngesneden komkommer toe en mix zeer lang, tot fijn.
Doe in een recipiënt in de diepvries en roer om het uur met een vork los.

Supersmakelijk en de rest van de gerechtjes van dit bordje komen binnenkort op de blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen