genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 15 mei 2013

Opgevulde bolcourgettes, voedselzandlopergerecht uit de oven

De mooie lentetemperaturen laten voorlopig nog op zich wachten, dus niet getreuzeld, een ovenschotel met lekkere courgettes smaakt zeker en vast.
We gaan vandaag voor opgevulde courgettes, van die bolletjes, mooi, lekker en voedselzandloper.
Proef je ook eens één van de andere recepten met courgettes?
We vliegen erin en gebruiken van 4 bolletjes (voor 2 personen dus)
  • 4 bolcourgettes
  • een halve bloemkool
  • 2 rode paprika's
  • 100 ml sojaroom
  • 2 eetlepels basilicumolie (of olijfolie en fijngesneden basilicum)
  • peper en zout 
  • snuifje curry
Helemaal geen lange karwei om dit overheerlijk gerechtje op tafel te krijgen.
Je zet de oven aan op 180 °C en neem een ovenschotel.
Hol de courgettes uit. Snij het uitgeholde vruchtvlees in kleine blokjes en zet aan de kant. De bloemkool hak je fijn tot je een soort couscous bekomt. Snij de paprika fijn.
Meng de bloemkool met de helft van het uitgeholde vruchtvlees (de rest kan je gebruiken in soep of in een sausje) en de paprika. Voeg de room toe en de olie. Kruiden met peper en zout en kerrie (naar smaak). Vul de uitgeholde bollen op met dit mengsel en monteer het hoedje erop.
Zet de courgettes in de ovenschotel en voeg een bodempje water toe in de schotel.
Laten garen gedurende 40 min.
Smakelijk en geniet van dit voedselzandlopergerecht. Serveer met een lekker slaatje!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen