genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 9 mei 2013

Slaatje van witte kool met groene toets, voedselzandloperschaaltje uit de oven

Ken je dit gevoel? Je denkt, oei koken zal niet lukken straks, want ik heb geen tijd...
Maar in een paar minuten kan je een heerlijk schoteltje op de tafel toveren, vers bereid, en zo gezond.
We nemen een stuk witte kool, 2 tomaten, een handvol basilicum, tuinkers, 1 ei, 1 eetlepel room en 1 eetlepel gemalen kaas.
Zet je oven aan en ondertussen snij je de witte kool in repen. Besprenkelen met olijfolie en een beetje witte wijnazijn. Zet het schoteltje onder folie of deksel voor een half uurtje in de oven.
Tijdens het wachten snij je de tomaatjes, meng je het ei met de room en de kaas en was je de groene kruiden.
Haal je half-gegaarde kool uit de oven, leg er de groene kruiden en de blokjes tomaat op en overgiet met je mengsel van ei en room en kaas.
Zet nog 5 minuutjes in de oven.



Ziezo, op 35 minuutjes tijd een heerlijk, licht, knapperig, warm gerechtje.
Onthou altijd, wat je zelf doet, ja, dit doe je beter, dus doen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen