genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 27 mei 2013

Taartje van kidneybonen met kikkererwtenmeel, veganistisch succes!

Een eenvoudig receptje om de week te beginnen?
voor twee personen gebruiken we:
300 gr gekookte kidneybonen
300 gr gegaarde erwtjes
1 ui
1 teentje knoflook
kokosolie
verse kruiden
50 gr kikkererwtenmeel

We zetten de oven aan op 180°C en vliegen erin, want binnen een half uurtje willen we kunnen eten, dus geen getreuzel.
Laat de ui en look stoven, voeg de grof gehakte bonen toe en dan de erwtjes. Eventjes laten stoven en op het eind het meel toevoegen, tot je een homogene massa bekomt.
Heb je een thermomix?
ui en knoflook in mengbeker, 2 sec snelheid 10, voeg koffielepel kokosolie toe. Vijf minuten 100°C stand 1. Voeg de bonen toe, 5 sec stand 4. Voeg de erwtjes toe. Laat mengen gedurende 10 sec, omgekeerd mes, stand 4. Voeg meel toe en laat 1 minuut mengen, stand 4, omgekeerd mes.

Leg het homogene mengsel in een ingevette bakvorm (of in een omgespoelde siliconevorm) en laat bakken gedurende 20 minuten.

Ziezo, het half uur is nog niet om en het bestek kan al aan de slag, smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen