genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 16 mei 2013

Voedselzandlopergewijs taart eten, genieten van gebak zonder suiker


Alternatieve perentaart met een bodem van havermout en amandelen, voedselzandloperproof dus.

Taart bakken omdat je collega op pensioen gaat. Taart bakken doe ik zeer graag, en ik weet dat ze de taart zeer graag zal eten,...maar ze op pensioen laten gaan,...
Komaan, we blijven bij het bakken en vliegen erin.
We gaan voor een alternatieve perentaart. Het deeg is gemaakt van havermout, en op de peertjes komt er een magere sojaroom-steviamengeling met een toets van speculoos.



Nodig?
voor het deeg gebruiken we
200 gr havermout
1 ei
50 gr kokosolie
100 gr amandelmeel
voor de vulling gebruiken we
1 kg rijpe peren
1 eetlepel speculaaskruiden
300 ml sojaroom
50 gr vanillepuddingpoeder
8 gr stevia (bekijk de verhouding suiker-stevia op de verpakking, je hebt 80 gr suiker nodig)
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren

Hoe gaan we tewerk?

Werkwijze met de Thermomix?

Zet de oven aan op 180°C
Doe de havermout in de pot, 3 sec snelheid 10, voeg het amandelmeel, het ei en de kokosolie toe en  5 sec snelheid 5.
Bekleed een siliconevorm (28 cm) met bakpapier en stort het mengsel erop en druk plat.
Reinig de mengbeker en zet de vlinder op het mes en doe de eitjes, de stevia en de vanillesuiker erbij,  1 minuut snelheid 3. Doe de room erbij, de kruiden en het vanillepuddingpoeder 1 minuut, snelheid 3.
Snij de peertje in plakjes en bekleed het deeg ermee, erna giet je het Thermomixmengsel op de peertjes en bakken op 180°C gedurende 35 minuten.

Manuele werkwijze?

Zet de oven aan op 180°C.
Mix de havermout zo fijn mogelijk met de keukenrobot of de handmixer. Meng er het amandelmeel door, het ei en de kokosolie en kneed met de hand tot je een homogeen deeg bekomt.
Bekleed een siliconevorm (28 cm) met bakpapier en stort het mengsel erop en druk plat.
Klop de eieren los in een grote kom, samen met de stevia, vanillesuiker tot je een luchtige massa bekomt. Voeg de room, kruiden en vanillepuddingpoeder toe en blijft kloppen tot je geen klontertjes meer hebt.
Snij de peertje in plakjes en bekleed het deeg ermee, erna giet je het ei-room-kruidenmengsel op de peertjes en bakken op 180°C gedurende 35 minuten.

 
Smakelijk eten, en van dit gebak mag je gerust een stukje meer!
Zoek je nog andere recepten met havermout?
Wil je meer experimenteren met stevia of met tagatesse?

Hou de blog in de gaten want binnenkort meer recepten geschikt voor de Thermomix!
Heb je vragen omtrent de Thermomix? Like de Facebookpagina van Proeven op Zondag en laat me de vragen weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen