genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 23 maart 2013

Kluchtige chocolademousse, eetbaar cadeautje

Vanwaar de naam van dit gerechtje? Was daarnet dit cadeautje aan het maken en kreeg zodanig de slappe lach, en kijk de kluchtige chocomousse was geboren.
Origineel om te geven en vooral lekker, njammie.
En kijk zelfs om te poseren, vind ik het nog altijd leuk.

We gebruiken
  • zeste van een appelsien
  • 140 gr zwarte chocolade
  • 250 gr room, Alpro Soja opklopbaar
  • 2 eiwitten
  • 60 gr fijne suiker
We laten de chocolade smelten met een scheutje van de room. Klop de rest van de room op, klop het eiwit op (in 2 aparte stappen hé). Voeg de suiker bij de chocolade en erna zachtjes de room onder roeren en ook het eiwit. Eindigen met de zeste van de appelsien.
Ziezo, ons eetbaar cadeautje is klaar. Snel in de frigo zetten en ondertussen onszelf een beetje optutten, en we zijn klaar voor de avond. Hopelijk valt ons presentje in de smaak hé?!
Zo leuk om iets zelfgemaakt cadeau te doen. Handwerken kan ik niet, dus geef ik maar iets eetbaars cadeau.


3 opmerkingen:

  1. Vanheede Matthias23 maart 2013 om 18:55

    Ik denk dat ik ervan ga proeven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En inderdaad, dezelfde avond nog, verorberd. Proefde precies naar de koekjes Pimms, geslaagd dus, eenvoudig en leuk, sorry, kluchtig!

      Verwijderen
  2. Waarom witte suiker?
    Eventueel kokosbloesemsuiker, of helemaal niets.

    BeantwoordenVerwijderen