genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 6 maart 2013

voedselzandlopergratin, vergeten groenten onder een crumble van feta en walnoot,

Een lekkere vegetarische schotel op tafel zetten, dit met pompoen, pastinaak, aardpeer, paprika...

Dag 21 van onze vastenperiode hebben we al achter de rug, en één van de lekkernijen was dit overheerlijk gerechtje.

In een grote ovenschaal gaan we en mengeling van allemaal lekkere groenten maken. Zet de oven aan op 200°C, snij ondertussen een halve butternutpompoen, 1 kilo aardpeer, een halve kilo pastinaak en 2 rode paprika's in stukken. Maak een mengeling van paprikapoeder, pili-pili, komijn, kruidenzout en olijfolie. Meng de groenten met het kruiden-olijfoliemengsel en doe alles in de ovenschaal.
Op 20O°C gedurende een uurtje laten garen (na een kwartier bedekken met een ovenschaal of onder boterpapier verder laten sudderen). Een andere variant van deze bereiding op de blog met wortels kan je ook als basis gebruiken natuurlijk.
Meng 250 gr gehakte walnoten met 200 gr verkruimelde feta.
Haal de ovenschotel uit de oven, even goed omroeren, de walnoten erop strooien en eindigen met de verkruimelde feta. Nog een kwartier in de oven voor het korstje, overheerlijk!

4 opmerkingen:

  1. Deze heb ik al een tijdje geleden gespot en ga ik vanavond eindelijk proberen.. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En even aanvullen: Dit is zalig lekker.. en het lange wachten tot het klaar was meer dan waard. De aardperen deden het niet zo denderend (waren misschien niet meer vers genoeg), maar de zoete aardappel erbij die ik nog had liggen was zeer geslaagd. Zelfs mijn betere helft was fan.. en dat is een echte geen groentjes-veel vleeseter!

      Verwijderen
  2. Geprobeerd vanavond en het was heerlihk!

    BeantwoordenVerwijderen