genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 30 april 2013

Zoete aardappelburgers, vegetarisch, veganistisch voedselzandloperidee

Beetje ontgoocheld natuurlijk dat ik niet genomineerd ben bij de Weekend Knack Award, categorie food. Jammer, volgende keer beter!
Niet getreurd, we vliegen in de zoete patatten en genieten met volle teugen van het kokkerellen, het opsmikkelen van zoveel lekkers en de mensen rondom mij zien genieten. Dus veel plezier, hopelijk voor jullie ook. Zoete aardappels, super gezond, zie mijn andere receptjes met bataten.

We nemen
  • 1 kg zoete aardappels, 
  • peper en zout,
  • nootmuskaat, 
  • 1 kruidenbouillonblokje,
  • pijnboompitten (150 gr) 
  • kokosolie 
  • bieslook
en we zetten ons schrap voor een lekkere veggie burger.

Kook aardappels gaar, samen met een kruidenbouillonblokje. Maak een puree, vrij droog, dus geen melk toevoegen, enkel kookvocht, tot je een consistente massa bekomt, flink kruiden en bieslook toevoegen. Mix de pijnboompitten en voeg de puree bij de puree (grappig..).
Laat de puree afkoelen. Vorm mooie bolletjes, die je plat drukt als je ze in de pan legt (bakken in kokosolie), draaien en eventueel onder deksel laten opwarmen. Op de foto hieronder liggen de burgers te wachten om gebakken te worden en mogen ze eventjes poseren voor op de blog.
Smakelijk, njammie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen