genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 14 januari 2013

Feestelijke ananas met mascarpone

Een super lekker dessertje, een recept gekregen van mijn schoonzus en nu op de blog.

Wat hebben we nodig?
- 1 rijpe ananas
- 4 eetlepels honing
- 2 vanillestokken
- 500 gr mascarpone
- 4 eieren
- 4 eetlepels vanillesuiker


We gebruiken een rijpe ananas, snijden hem in stukjes en laten aanbakken in de honing. Haal de vulling uit de stokken en voeg toe, maar leg ook de vanillestokken bij het geheel, zo wordt alle smaak afgegeven. Laten karameliseren tot dat alle vocht weer is opgenomen en je een mooie geconfijte ananas krijgt. Doe de stokken weg, en laat de ananas afkoelen.






Je mengt de mascarpone met de eitjes en de suiker. En we zijn klaar. Zet alles in de frigo tot je het wilt serveren.
Ik heb nu de ananas door de kaasmengeling gedaan, maar je kan ook in kleine glaasjes werken en in laagjes werken.
Ziehier de mengeling. Je kan alles op voorhand klaarmaken, dus een echte aanrader.




En hier het lekkere dessertje, klaar om verorberd te worden.







Met dank voor het recept en dank voor de gewillige proevers op een echte 'Proeven op Zondag' met de familie!

3 opmerkingen:

  1. En ik kan beamen dat het heel lekker was! Bedankt voor de gezellige zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eet je de eieren rauw of moet het in de oven? Onduidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit gerecht moet niet in de oven, is een koude bereiding.

    BeantwoordenVerwijderen