genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 20 januari 2013

Kervelwortel in een alternatief hapje

We werken met de kervelwortel, een knolletje dat een beetje zoet proeft, een streling voor de tong.
Je kan deze groente gebruiken in een mousse, een zalfje, een puree of in een brunoise. Of puur zoals in mijn recept hieronder.
Dit gerecht kan je serveren als voorgerecht, als bijgerecht, als aperitiefhapje, veel mogelijkheden dus.

 Voor dit recept gebruiken we 400 gr kervelwortel.

Je wast de knolletjes grondig met een sponsje en leg ze op grof zeezout in een ovenvaste schotel.
Laat gedurende een half uur garen op 180°C.
Maak ondertussen een warme dipsaus.
Laat 300 gr courgetteblokjes stoven in olijfolie. Kruiden met peper en zout. Voeg een beetje sojaroom toe en mix tot een gladde massa. Hoeveel room je moet toevoegen, moet je een beetje aanvoelen. Je moet een homogene, gladde saus bekomen.
De kervelwortel ziet er zo uit als ze gaar uit de oven komt.

En hieronder het serveerbordje. De wortel gewoon doormidden gesneden, een draai van de pepermolen en serveren met het sausje.

Een echte lekkernij, eenvoudig en toch apart.
Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen