genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 7 januari 2013

Hapjesbuffet met aperitiefhapjes, vijg met geitenkaas en vele andere

Onverwacht bezoek, ga je voorraad te lijf en creëer een eenvoudig hapje!

Gebruik verse vijgen, geitenkaas en honing,

Ga tewerk zoals op de foto:
- maak een inkerving in de verse vijg
- steek er een plakje geitenkaas in
- paar druppels honing erop

 Steek 10 minuten in de oven en je kan de gasten verwennen.
En het is zelfs een beetje feestelijk!

En als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed een gans buffet prepareren.

Hapjesbuffet:


Het voordeel is, je kan veel op voorhand klaarmaken, en dus samen met het bezoek mee feesten.

- zalmtartaar, je dient een kleine portie op in een lepeltje of in een tasje

kleine tasjes soep 
- pompoensoepje
- mosselsoepje
- witloofsoep
garnalensoepje

kommetjes met  tapenade
- tapenade met groene olijven en ansjovis
- forelmousse

paar warme hapjes
- zalmmuffin
- pompoentaartje
- scampi
- warme oesters


Teveel voor één avond alleszins, maar misschien toch een paar suggesties voor de aperitiefmomenten in deze januarimaand.
En allemaal gezond en volgens de voedselzandloper, dus genieten zonder een zwaar gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen