genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 23 januari 2013

Pannenkoek van broccoli, voedselzandlopergerecht

Ik stap van de trein deze avond, en ja het is nog licht. De dagen worden precies al weer langer, dus daar gaan we eens een pannenkoek op bakken. Genoeg geweest, 's morgens donker als ik naar de trein stap, 's avonds donker als ik weer afstap. We gaan feesten met een gezonde pannenkoek.
We kiezen voor broccoli, samen met peterselie, tijm, peper en zout en een eitje.
Neem een stronk broccoli en kook gaar. Giet af en mix de helft zeer fijn. De andere helft vrij grof mixen en mengen met het fijne gedeelte.
Laat afkoelen in de frigo.
Kruiden met peper, zout en peterselie en tijm. Voeg 2 losgeklopte eitjes, 2 eetlepels maïszetmeel en een 1/4 koffielepel bakpoeder toe.
Bak in een hete pan de pannenkoeken.
Eerst 1, dan 2, enz...
Serveer met zure room.
Smakelijk!

3 opmerkingen:

 1. Hallo
  Vrijdag 15 maart is het Nationale Pannenkoekdag.
  Wist je dat Pannenkoekdag al eeuwenlang bestaat?! Het is namelijk ontstaan binnen het geloof. De dag voor het vasten moesten namelijk alle eieren, melk en vetten opgemaakt worden, en dus zijn mensen daar pannenkoeken van gaan bakken. Tegenwoordig wordt er niet meer zo streng gevast. Maar pannenkoeken eten is nog steeds een feestje voor veel mensen.
  Vandaar dat we nu nog steeds elk jaar de Nationale Pannenkoekdag vieren. Met als hoogtepunt de scholenactie, waarbij honderden basisscholen een pannenkoekfeest organiseren voor ouderen. Op Nationale Pannenkoekdag draait alles om 'kinderen bakken voor ouderen'. Dit kan natuurlijk ook buiten de school om! Kinderen kunnen voor opa en oma bakken. Of samen met kinderen uit de straat een oudere buurman of buurvrouw verrassen met een lekker pannenkoek.
  Wil je meer weten over de Nationale Pannenkoekdag, bezoek dan onze
  Website/ Facebook/ Twitter of Hyves pagina
  PANNENKOEK WEETJE De grootste pannenkoek ooit was 15 meter lang en woog 300kg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze pannenkoekjes gisteren gebakken, ze waren echt heel lekker! Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze onlangs ook gebakken, ze waren heel lekker en ze bakten mooi in de pan. Een dag later de overschot opgewarmd in de microgolfoven en toen smaakte ze nog beter!

  BeantwoordenVerwijderen