genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 3 januari 2013

Verse garnalen met carpaccio van tomaat en spaghetti van courgette

Je komt thuis, hebt eigenlijk geen fut om te koken, maar je zegt neen...we doen geen pakjes en geen zakjes open, dus we gooien ons.


Wat hebben we nodig:
- mini-trostomaat
- basilicum
- 500 gr ongepelde garnalen
- courgette
- 2 koffielepels citroensap
- 2 soeplepels hazelnootolie
- roze bessen

Eigenlijk is het zeer eenvoudig. Begin met de courgette in slierten te snijden met een juliennesnijder. Laat dit marineren met het citroensap en de hazelnootolie. Zet aan de kant.
Begin met de garnalen te pellen, éénmaal de truck mee, gaat dit zeer snel. Kopen van gepelde garnalen is na deze proeverij geen optie meer.
Snij de tomaatjes in zeer dunne schijfjes, en snipper de basilicumblaadjes.



We monteren het gerechtje als volgt:
Leg schijfjes tomaat, peper en zout, beetje basilicum en de heerlijke garnaaltjes en zo nog een laag.
Apart daarvan leg je de gemarineerde courgette en versier met roze besjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen