genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 15 januari 2013

Preirolletje


Prei van Bert en Sylvie, daar gaan we een supergezond en lekker gerecht van maken.
Nodig :
Wit van prei in stukken van 5 cm
gerookte heilbot
visfond
peterselie
bieslook
ongepelde garnalen
maïzena
witte wijn
peper en zout
sojaroom

Was de prei op zijn geheel en snij in twee delen. Bewaar het groen voor de soep.
Blancheer de preiwitten gedurende 5 minuten. Laat uitlekken.
Neem het kookvocht en voeg eenzelfde volume sojaroom toe en ook een glas witte wijn en beetje visfond.
Laat dit volume reduceren tot de helft. Kruiden met peper en zout en veel verse kruiden (peterselie en bieslook bv). Binden met maïzena. Zet de saus even apart.



Rol de geblancheerde stukken prei in gerookte heilbot en leg in ovenschotel.


Giet de saus over de rolletjes en zet een half uur in een oven van 180°C.

Serveren met handgepelde garnalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen