genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 5 januari 2013

Pompoen met pijnboompitten, bio in een kommetje

Een eenvoudig bio-pompoentje, twee rode paprika's en een koude avond wordt alweer met een warme gloed gevuld. We gebruiken de pijnboompitten niet om een pesto te maken maar voegen ze simpel weg toe aan de heerlijke soep.


Teveel overdaad gedacht tijdens de feestperiode? Een eenvoudig soepje brengt hierin verandering.


1 pompoentje
2 paprika's
2 tuinkruidenbouillonblokjes
100 ml sojaroom
1 liter water
peper en chilipoeder of pili pili
pijnboompitten

Snij je pompoen en je paprika in stukken. Laat garen in het water met de bouillonblokjes en kruiden met peper en chilipoeder. Na 15 minuten mixen en afwerken met een scheut sojaroom.
Ondertussen de pijnboompitjes roosteren in een pan zonder vetstof.
Soep in een kommetje en de pitjes erbij doen, warmte, eenvoud en vooral lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen