genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 28 januari 2013

groentenpaté, alternatief boterhambeleg

Groentenpaté, een echte lekkernij als hapje, of voor op de boterham (als je die eet hé?) of voor op  havermoutbrood.
We nemen de volgende ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels sojasaus
- 1/2 kruidenbouillonblokje
- 50 gr pijnboompitten
- 300gr pompoen
- 200 gr wortel
- 200 gr prei

We laten de pompoen heel even stoven in een heel klein beetje water zodat hij kan gemixt worden. Mix de pitten met de olie en de sojasaus en de bouillon. Voeg 5 eetlepels water toe (zorg wel dat je pompoenpuree dan droog is, anders geen water toevoegen). Snij de wortels in blokjes en versnipper de prei fijn.
Meng het pittenmengsel met de pompoen en voeg op het eind de prei en wortel toe.
Doe in een bakvorm.

Bak gedurende een uurtje in een oven van 180°C.
Serveer als hapje in een glaasje, als beleg voor een toastje.
Gewoon proberen, lekker en puur!

2 opmerkingen:

  1. Ga ik zeker eens proberen.
    Leuke blog trouwens. Ik ben nog volop op zoek naar leuke voedselzandloper recepten en heb bij jou al heel wat idee'tjes opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wil het graag proberen. Als veganist ben ik altijd op zoek naar iets hartigs op brood. Kun je het invriezen? Of in een muffinvorm doen? Ben maar alleen en dit lijkt me een groot recept.

    BeantwoordenVerwijderen