genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 30 januari 2013

Notenburger, lekker en voedselzandselloper

Regen en nog eens regen, kletsnat en doorweekt kom je thuis. Je voelt je dan een beetje...inderdaad!
Je bent toe aan een lekker hapje, eenvoudig te bereiden maar oh zo puur.
We nemen
100 gr amandelnoten,
100 gr walnoten,
1 appel, 1 ei,
1 eetlepel maïszetmeel
en 2 eetlepels rozijnen.

Hak de noten. Er mogen nog een beetje stukjes te zien zijn. Voeg de fijngesneden appel, de rozijnen, het losgeklopt ei en de maïszetmeel toe. Goed mengen en bolletjes van maken. Bak in olijfolie, druk eens plat en draai na een paar minuten bakken eens om.

**Je kan dit burgertje al 's ochtends eten als ontbijt. Energie tot de middag (en niet uit de winkel, zoveel beter), drink er nog een glas vers geperst sap bij, en je kan er weer tegenaan.
**Dit notenkoekje kan je ook koud tussendoor eten. Neem er één mee naar het werk in een doosje en je honger verdwijnt weer voor een paar uur. Dankzij dit supervoedsel kan je weerstaan aan alle suikers die je voor je neus ziet passeren.
**Zowel 's middags als 's avond smaakt dit gebakje verrukkelijk. Serveer met een slaatje of met een chutney.
Kortom, een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten