genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 4 januari 2013

Oesterzwammen met graantjesmosterd en sojaroom

De trein valt soms plots stil op de sporen, de conducteur komt vertraging aankondigen. We moeten de overwegen 'blind' oversteken. Een nieuw begrip voor mij, spannend, maar vooral traag...en veel te laat op het werk.
Maar op zo een momenten heb je een zee van tijd om te denken wat je 's avonds gaan prepareren.
In mijn gedachten.. oesterzwammen, graantjesmosterd, beetje sojaroom en dan een groene tint, erbij. Veganistisch, vegetarisch, voedselzandloper, lekker, licht...
Ja kijk, het tijdsverlies en de miserie van een treinreiziger is zinvol ingevuld.

En ziehier het resultaat, van ons eenvoudig brouwsel.
We hebben nodig,
- 500 gr oesterzwammen
- 1 eetlepel graantjesmosterd
- 3 eetlepels sojaroom
- een stukje prei, een reepje paprika,...
- peper en zout
- olijfolie

We laten de olijfolie warm worden, laten de, in repen getrokken oesterzwammen, eventjes aanbakken. Voeg nog een beetje kleur toe door stukjes prei of reepjes paprika erbij te doen (of andere restjes). Kruiden met peper en zout, de mosterd en de room erbij en eventjes laten pruttelen tot je een glanzend geheel hebt.

Ziezo, vertraging in de ochtend geeft snelle resultaten aan de kookpot 's avonds.
Kwestie van een roze bril op te zetten, positief te zijn, niet bij de pakken te blijven zitten, blij te zijn, joepie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen