genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 5 juni 2013

Aspergegebakje, hartig taartje

We creeëren een gezond voorgerechtje of een lekker bijgerecht met groene asperges.
Voedselzandlopergewijs genieten op een feestje kan zeker en vast. We schrappen de granen, gebruiken gezonde plantaardige vetten, plantaardige melk, en gezond eten volgt!

Voor 10 taartjes gebruiken we
  • 1 kilo groene asperges
  • 100 gr geraspte mozarella
  • 1 ei
  • 100 ml sojaroom
  • kruiden
Neem een flexibele vorm en vet in of maak nat, zodat de taartjes niet gaan kleven.

We snijden de topjes van de asperges en leggen in elke vorm 2 topjes.

De rest van de asperges snijden en laten koken in groentenbouillon tot beetgaar. Vocht afgieten en mixen tot een homogene massa, bijkruiden, room, ei en kaas toevoegen.

Werkwijze met de Thermomix?

Doe de rest van de asperges in stukjes gesneden in de mengbeker. Voeg een 100 ml water toe en een half kruidenbouillonblokje. 100°C stand 1, 8 minuten. Teveel vocht in de beker? Giet dan eerst een beetje af maar bewaren (kunnen straks nog toevoegen). Stand 10, 1 minuut.
Room en gemalen kaas toevoegen, stand 10, 30 seconden. Eventueel nog kookvocht toevoegen als het mengsel te droog is en op het eind het eitje, stand 4, 10 seconden.

Het mengsel gieten op de rauwe aspergepunten en we kunnen dan al bijna gaan genieten.
Bakken gedurende een 25tal minuten op 180°C.

Serveer deze delicatesse met een slaatje of met een stukje vlees of zalm of vegetarisch bijgerecht, combineren kan naar hartelust.

Smakelijk eten!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen