genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 16 juni 2013

Paprikataart met voedselzandloperbodem, genieten op zondag

Het weekend hebben we bijna gehad, maar toch nog een snelle post met een mooie hartige taart.
Wil je liever lekkere slaatjes? Zonnetje, help ons daar dan een beetje bij, maar niet getreurd, deze taart kan je ook gerust buiten opeten.

Bak ze nog snel, en ze kan mee in het doosje naar het werk morgen!
Super, bodem van havermout, veel groenten, een eitje en een beetje magere hesp, moet kunnen?!
We gebruiken voor een taartvorm van 28 cm met

** als vulling

  • 8 paprika's
  • 100 gr magere hespreepjes
  • 3 eieren
  • 100 ml sojaroom
  • verse kruiden
  • kruidenzout en peper
  • 2 eetlepel gemalen kaas
**als bodem
  • 250 gr gemixte havermout (of havermeel)
  • mengen met het lauw water (100 ml)
  • en beetje olijfolie, 
tot je een homogene massa komt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg bekomen.
Spoel je vorm (doorsnee 28 cm) uit en duw het deeg uit zoals hieronder.


Snij de paprika's fijn en leg op de bodem, strooi de hesp erover, de kruiden en de gemalen kaas, klop de eitjes los met de room en giet over de groenten.

Bak gedurende 40 minuten.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen