genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 3 juni 2013

Gemarineerde zalm op de bbq of in de oven gegaard!

Op een zonnige dag maken we een zalmpje klaar met roze bessen, bieslook, olijfolie en citroen,...
Je kan dit prachtstuk laten garen in de oven of op de barbecue, zoals je verkiest.

Ik gebruikte
  • een zalmfilet van 1 kg (best zonder vel)
  • sap van 2 citroenen
  • goeie olijfolie
  • een handvol bieslook
  • 2 eetlepels roze bessen
  • kruidenzout en peper
Leg de zalm in een vuurvaste schotel en overgiet met olijfolie, het sap van de citroenen en kruiden met peper en kruidenzout. Op het eind de bieslook en de bessen erop doen en in de frigo laten rusten tot nodig voor gebruik.
In de oven een 20tal minuutjes onder deksel (of bakpapier) op 180°C en erna kan je genieten!
Alles kan op voorhand worden klaargezet, dus een echte aanrader, geen werk meer aan de feestdis.
Andere receptjes met zalm?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen