genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 12 juni 2013

Bloemkoolcurry, voedselzandloperlunch

Ben je op naar een gerechtje passend in de voedselzandloper? Klik op de link en je zal zeker je gading vinden tussen de vele receptjes, soepjes, slaatjes, hartige taarten, dessertjes,...
Ideaal als lichte groentenlunch:
We gebruiken voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 cm gember
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 koffielepel curry
Dit gerechtje mag echt maar beetgaar zijn, lekker knapperig.
We stoven de ui en knoflook aan in kokosolie, voeg dan de grof gesneden groenten toe. Eventjes laten stoven op een hoog vuur voor paar minuutjes, kruiden met peper en zout, voeg de laurier, de gember en de andere kruiden toe. De kokosmelk erop gieten zodat je een licht sausje bekomt en nog 2 minuutjes laten verder garen. Eventueel nog beetje bijkruiden met curry.

Smakelijk en dit gerechtje kan ook zeer gemakkelijk in een doosje mee naar het werk hé!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen