genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 20 juni 2013

Pizza met sojagehakt, massa's groentjes

Véél groenten op een pizzabodem, samen met sojagehakt, ja, echt lekker.
Een verse pizza met vooral véél groenten en beetje vleesvervanger, is een gezond middagmaal, een eenvoudige lunch of een ideetje voor een hapje.
voor 2 personen
  • 1 rechthoekig pizzadeeg (in de frigo-afdeling van de supermarkt)
  • 1 doosje tomatenpuree (ev. paar eetlepels sojaroom)
  • veel verse kruiden 
  • 4 tomaten
  • 2 courgetten
  • 2 rode paprika's 
  • 100 gr sojagehakt
  • 100 gr geraspte kaas
Zet je oven aan op 200°C. Leg je deeg op een bakpapier op een bakplaat.
Klop de tomatenpuree los met veel verse kruiden (basilicum, peterselie, peper, zout,...) en eventueel de room. Bestrijk met dit mengsel het deeg. Snij de groenten in schijfjes en schik ze op de bodem samen met het sojagehakt. Flink kruiden met peper en kruidenzout en afwerken met de gemalen kaas.
Bakken gedurende een 20 à 25 minuutjes op 200°C.

Bij dit gerecht eet je superveel groenten op een dun lapje deeg. Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen