genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 9 juni 2013

Vaderdagtaart met rabarber en stevia, gezond verwennen!

Op vaderdag zet Proeven op Zondag alle papa's in de taart.
Hihi, deze zin klopt niet..
We bakken een taart om te feesten. Maar dan wel een taart zonder suiker en met veel fruit. Laat alle vaders maar smullen van dit gezond brouwsel. Een andere taart met rabarber volgens de voedselzandloperwijze? Of een rabarbertaart zonder deeg?
Maar eerst gaan we de foto van hierboven toelichten, ziet er uit om direct in te bijten!

Als het voor deze middag is, vlieg er dan maar snel in.

We gebruiken voor een taart met diameter 28 cm
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 500 gr rabarber
  • 3 eieren
  • 100 ml sojaroom
  • 20 gr stevia (kijk naar de verhouding op de pot, je hebt 200 gr suiker nodig)
  • 1 siliconevorm van 28 cm
Pel de rabarber en snij in stukjes. Laat ze stoven gedurende 10 minuutjes tot ze halfzacht zijn. Laat even uitlekken in een zeef zodat er niet teveel vocht in de rabarber blijft.
Leg een vel bladerdeeg in een siliconevorm van 28 cm en prik in met een vork. Meng de gestoofde, uitgelekte rabarber met de stevia, het ei en de sojaroom tot een mooie mengeling. Giet op de bladerdeeg en bedek het geheel met het tweede vel, druk goed aan opzij, en maak er een paar gaatjes in. Eventueel de bovenste laag bestrijken met een losgeklopte eierdooier met beetje bruine suiker.
Bakken gedurende 50 minuten op 180°C.

De zon is alvast al van de partij, nu nog de bordjes op de tafel en je kan aanvallen. Serveer lauw met een bolletje ijs, njammie en gezond voor alle papa's en mama's ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen