genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 17 juni 2013

Groenteburger, voedselzandloperproof, vegetarisch en veganistisch

Om de week mooi te starten, maken we een leuke en gezonde creatie. Een lekker bijgerecht dat voedselzandloperproof is of een vegetarisch of veganistisch alternatief nodig? Dit moet je dan eens proberen hoor.
Voor 4 personen gebruiken we
  • 1 kg wortels
  • 100 gr gekookte erwtjes
  • 1/2 courgette in kleine blokjes
  • 1/2 aubergine in kleine blokjes
  • handjevol peterselie
  • 100 gr kikkererwtenmeel
  • kruiden
We maken eerst een stevige puree van de wortels (schillen, laten koken, afgieten en pureren maar zo droog mogelijk). Laat de overige groenten eventjes stoven, dat ze beetgaar zijn en laat afkoelen.
Meng de groenten door de koude puree van wortels, kruiden, peterselie toevoegen en eindigen met het kikkererwtenmeel toe te voegen. Zet weg in de frigo, laat goed koud worden en vorm er dan burgers van en bakken in de pan. Ongeveer 10 minuutjes garen, en halverwege eens omdraaien.
Smakelijk eten en geniet van deze alternatieve groenteburger.

Wil je liever een andere groenteburger met zoete aardappels?
Of ééntje met kikkererwten?
Deze groenteburger is ook heel lekker, zelfgemaakt is zoveel beter, maar niet voedselzandloper.

Kortom, laat je volledig gaan met groenten, ze zullen zeker smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen