genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 26 juni 2013

Avocadosorbet, gezond voorgerecht

Dat avocado gezond is, dit weten we al langer dan vandaag. We maakten dan ook al veel gerechtjes met dit heerlijk groen.
Het behoort zelfs tot de top 10 van de dingen die we best zoveel mogelijk verorberen, doen dus!
Wil je je buikje weg? Het eten van avocado helpt daarbij, dus geen enkel argument meer nodig waarschijnlijk om deze sorbet uit te testen?
Nodig voor de sorbet?
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 2 citroenen
  • zeste van 1 citroen
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 50 ml water
  • peper en zout
  • 50 gr suiker 
  • 1 eiwit (facultatief, ben je veganistisch? laat het dan weg in dit receptje)

Werkwijze met de Thermomix?
·         Suiker in de mengbeker doen, 10 seconden, stand 10
·         de stukjes avocado, citroensap en zeste, het water en de kruiden in de mengbeker doen bij de gemixte suiker
·         mixen stand 10, gedurende 30 seconden (telkens na 10 seconden machine uitzetten en bijspatelen)
·         je moet een smeuïge massa bekomen, indien nog te dik, beetje water toevoegen
·         invriezen in kleine ijsblokvormpjes gedurende minstens 24 uur
·         het moment van het serveren de diepgevroren blokjes in de mengbeker doen
·         mixen op stand 10 gedurende een minuut (telkens na 20 seconden bijspatelen)
·         de vlinder erop zetten en het eiwit toevoegen, 20 seconden stand 3

Maak je het manueel? 
Maak een mengeling van alle ingrediënten, zet in de diepvriezer en roer om het uur eens om. Na een 10-tal uurtjes is deze sorbet klaar. 

Versier een bordje met carpaccio van tomaat, olijfolie erop, kruiden met peper en zout en basilicum en afwerken met de sorbet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten