genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 27 juni 2013

Wortelcake, een lekkere veganistische afwisseling

Je hebt niet veel tijd om bezig te zijn met verantwoord eten, maar wel nog het één en ander in de frigo liggen? Dan heb ik hier een superreceptje hoor, vlieg erin!
Nodig voor deze cakevorm?
 • 750 gr wortels
 • 1 kruidenbouillonblokje
 • 1 eetlepel sesampasta
 • 400 gr tofu
 • veel verse kruiden (in dit geval handje vol peterselie)
 • peper en zout
Koken zonder Thermomix?
Laat de wortels garen samen met kruidenbouillonblokje. Van zodra zacht, afgieten en zo fijn mogelijk pureren. Kruiden met peper en zout. Snij de peterselie fijn. Prak de tofu zo fijn mogelijk met een vork of met een keukenrobot. Meng de tofu met de wortel en de peterselie, voeg de sesampasta toe en kruiden met peper en zout.

Koken met de Thermomix?
Doe de peterselie in de Thermomix 20 seconden, snelheid 6. Doe de peterselie in een bord en laat staan tot de rest klaar is, je hoeft de pot niet af te wassen. Doe de grof gesneden wortel in de mengbeker, samen met 150 ml water en het kruidenbouillonblokje.
15 minuten, snelheid 1, Varoma. Voeg het kookvocht af (maar hou wel nog bij). 1 minuut,stand 10, eventueel beetje kookvocht bijdoen. Voeg de tofu bij, 30 seconden, stand 7. Voeg de sesampasta toe, de kruiden en de fijne peterselie, 30 seconden, omgekeerd mes, stand 2.


Stort dit mengsel in de siliconevorm en bak gedurende 50 minuten op 200°C. Eventueel afdekken met bakpapier halfweg de tijd. Wacht een vijftal minuten om de cake uit de vorm te halen.

Dit vergt een vrije lange baktijd, maar ondertussen kan je verder doen met je andere activiteiten en de geur haalt je wel op tijd naar de oven!

Smakelijk eten, en super lekker met een slaatje of koud mee in het doosje naar het werk.
Andere veganistische suggesties?

Bijna vakantie, hopelijk ook voor jullie? Tot morgen!


2 opmerkingen:

 1. Wordt dit geserveerd als taart of als een maaltijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wie heeft er nou standaard 400 gram tofu en 750 gram wortels in de koelkast liggen?. Er word gezegt: e hebt niet veel tijd om bezig te zijn met verantwoord eten, maar wel nog het één en ander in de frigo liggen? Dan heb ik hier een superreceptje hoor, vlieg erin!..
  Ik vind dit niet echt zon soort recept :p

  BeantwoordenVerwijderen