genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 2 januari 2013

Zalmtartaar met avocado en zongedroogde tomaatjes

We geven ons lieve lijf veel kracht met avocado en een vette vis. Veel omega-3 in een lekker gerecht, eenvoud in een torentje, allemaal krachtbronnen samen.


Wat hebben we nodig voor dit hapje, voorgerecht of hoofdgerecht (de hoeveelheden bepaal je dus best zelf)
- rauwe zalm
- avocado
- bieslook
- zongedroogde tomaatjes
- peper en zout
- roze bessen
- basilicumolie (basilicum versnipperen en in olijfolie laten trekken gedurende paar uur)

Eerst de voorbereidingen:
- snij de rauwe zalm in reepjes, ook de avocado
- versnipper de zongedroogde tomaatjes, de bieslook
- zet het peper en zout, de roze bessen en de basilicumolie bij de hand

 Je monteert het gerechtje als volgt:
- maak laagjes van de zalm, de avocado, de tomaatjes en zoveel laagjes als je wilt
- af en toe ertussen draaien met peper en zout en doe er de bieslook en de roze bessen tussen en overgiet op het eind met basilicumolie.

Lekker eenvoudig en zo gezond.

3 opmerkingen:

  1. njam, ziet er heerlijk uit!
    Na al die overdaad de voorbije dagen, lijkt dit net wat ik nodig heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tip voor een voorgerechtje! Welke rode besjes zijn dat eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb nog een foto van de verpakking van de roze bessen erbij gezet. Het zijn geen peperbolletjes maar vrij neutraal smakende roze bolletjes (besjes). Als je wilt, zoals je ziet, mijn doosje is nog goed gevuld. Ik kan je er wel een paar bezorgen. Succes!

      Verwijderen