genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 29 juni 2013

Voedselzandloperlasagne op veganistische wijze

Joepie vakantie, veel tijd om te koken dus! Volg de blog op de voet zou ik zeggen en zie of ik creatief ben geweest :-)


Toen ik dit gerechtje in elkaar stak, kwam de opmerking van mijn kroost als volgt:"is het dan gewoon tomatensaus?'. Geen klassieke lasagne blaadjes, geen vlees, geen andere dierlijke producten,...
Maar neen hoor, het was echt super lekker, doen zou ik zeggen.
Om deze schotel te vullen, gebruiken we

  • 2 aubergines (in schijfjes en heel eventjes voorgegaard)
  • 2 courgettes (in schijfjes en heel eventjes voorgegaard)
  • 2 rode paprika's
  • 1 kilo verse tomaten (in schijfjes gesneden)
  • 500 ml sojaroom light
  • 2 ajuinen
  • 1/2 kg wortels
  • 2 tuinkruidenbouillonblokjes
  • tomatenpuree (250 gr)
  • veel verse kruiden
  • 500 gr tofu
  • 200 gr gemengde noten
We laten de groenten die moeten voorgaren, eerst eventjes pruttelen.
Maak ondertussen twee heerlijke sauzen.
Saus 1 is een tomatensaus met de ajuinen, paprika's, wortels en tomatenpuree, 200 ml sojaroom. Flink kruiden met verse kruiden, peper en zout, cayennepeper,...
Saus 2 is de 'witte saus' met tofu, losgeroerd met de overige room, veel verse kruiden en bouillonblokje, tot je een homogene massa bekomt.
En dan gaan we dresseren:
  • eerst een laagje tomatensaus
  • laagje courgettes en aubergines
  • laagje witte saus
  • laagje tomaten
  • enzoverder tot alles op is, en bovenaan afwerken met de gemixte noten.
Zorg dat je sauzen niet te nat zijn (eventueel binden) want de groenten geven ook nog veel vocht af, vandaar...

Een uurtje laten garen in een oven van 180°C. Smakelijk!


4 opmerkingen:

  1. Ik heb dit ook geprobeerd. Superlekker !!!
    Bedankt voor dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo;super gerechtjes hier op uw blog.bedankt dat u deze wilt delen.Maar ik heb een vraagje ivb dit gerechtje.Wat bedoelt u met voorgaren ,lichtjes koken of stoven?

    bedankt Patrica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo ,super gerechtjes op uw blog.
    Bedankt dat u deze gerechtjes deelt.
    vraagje ivb het gerechtje hier ,bedoelt u met voorgaren stoven of koken?
    Bedankt Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze inderdaad heel eventjes in de microgolfoven gedaan voor een paar minuutjes.

      Verwijderen