genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 17 april 2013

Alternatieve groentenlasagne zonder deegwaren, voedselzandlopergewijs genieten!

Je komt thuis van het werk en hebt veel groenten,
veel energie en zin in een ovenschotel, dus ja we vliegen erin. Dit gerecht is super snel klaar, wel nog een uurtje in de oven.
We gebruiken voor deze ovenschotel
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 7 tomaten
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • pili pili
  • basilicum
  • pijnboompitten
  • 200 gr mascarpone
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 100 gr tomatenpuree
  • 200 ml sojaroom 
  • handje vol pijnboompitten
  • peper en zout
  • en veel liefde!

Laagjes leggen, en een sausje maken met de ui, knoflook, tomatenblokjes en tomatenpuree en pili pili. Goed kruiden met basilicum.
Nog een laag maken en dan met een witte saus met de mascarpone en 200 ml sojaroom.


Afwerken met pijnboompitten.
Het geheel, onder een glazen schotel of folie, een uurtje laten garen, en op het eind nog 5 minuutjes op 220°C zonder bedekking.

Geniet ervan!

2 opmerkingen: