genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 15 april 2013

Soep van zoete aardappel, voedselzandlopergewijs de week starten!

Een zeer leuk weekend gehad, mooie feestjes, toffe babbels en kunnen genieten in het zonnetje. De maandag is aangebroken en een super soepje zal deugd doen.

Zoete aardappels zijn zeer gezond.
Op de blog had ik al een paar receptjes met deze zalige patat. Een dessert met deze zaligheid was toch wel apart. Een zalfje van deze knol hadden we ook al eens gepost. Een artikel omtrent de supergezonde voeding haalde nog eens aan hoe gezond deze aardappel toch wel is!
Vandaar, om de week te starten gaan we een eenvoudig, gezond soepje klaarmaken.
We nemen
  • 600 gr zoete aardappel
  • 250 gr pompoen 
  • 300 gr tomaat
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 1/2 koffielepel komijn
  • een snuifje pili pili (naar smaak)
  • sojayoghurt
  • kruiden (best koriander maar op de foto staat er bieslook...)
  • grove peper
Laat de ajuin aanstoven in olijfolie, samen met de knoflook. Voeg de gesneden groenten en de komijn en pili pili toe en doe er een 1 liter bij samen met de bouillonblokjes. Laat garen gedurende een half uurtje. Zeer fijn mixen. Opdienen met een toefje sojayoghurt en versieren met grove peper en kruiden.
Smakelijk eten en laat de gezonde voeding smaken!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen