genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 25 april 2013

BBQ met venkel, wortel en een zoete marinade

Zo een zonnige dag, we hebben zin in een vegetarische BBQ schotel. Geen zin in de creatie van vandaag? Deze ovenschotel kan je ook op de BBQ laten garen natuurlijk.
Er ligt een mooie venkel te lachen naar ons en ik stel vast dat de blog nog geen venkelrecepten bevat?
Zou dit iets willen zeggen over mijn voorkeur voor andere groenten. Misschien wel of misschien niet. Ik heb het eigenlijk als kind nooit gegeten, maar kijk, ik ga er verandering in brengen!
Neem 1 venkel en 5 wortels, sap van 1 appelsien, 2 eetlepels honing, tijm, peper en zout, knoflook en een goeie scheut olijfolie.
Steek je BBQ of oven aan terwijl je de groenten schoonmaakt.
Snij de groenten in repen en leg in een vuurvaste schotel. Pers een appelsien uit. Doe er een fijngesneden teentje knoflook bij, tijm, peper en zout en honing en olijfolie. Roer de marinade door mekaar en giet over de groenten.
Zet op de BBQ of in de oven, voor 10 minuten zonder deksel, voor 30 minuten met deksel.
Schep eens om en je kan beginnen met te genieten.
Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen