genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 28 april 2013

Confituur van rabarber en banaan, eetbaar cadeautje

Eetbaar cadeautje voor op zondag? Zin in een confituur? Maak ze dan zeker en vast zelf en weet je wat? Maak er een beetje meer en geef af en toe een potje cadeau!

De eerste keer dat er een receptje met banaan op de blog komt. Stamt dit nog voort uit de overtuiging dat banaan dikmakend zou zijn? Alvast mijn excuses daarvoor...

We zitten in het seizoen van de rabarber, en gaan die dan ook gebruiken voor dit zoet beleg.Nodig?

  • 500 gr rabarber
  • 5 bananen
  • sap van 1 citroen
  • zeste van 1 citroen
  • 500 gr geleisuiker
Maak de rabarber schoon en snij in stukjes. Zet een pan op het vuur, doe de rabarber erin, samen met het sap van de citroen en de stukjes banaan. Laat langzaam garen en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Als je een homogene massa bekomt, laat dan nog 10 minuten tot tegen het kookpunt verder pruttelen. Voeg op het eind de zeste toe en doe in bewaarpotten.

Ziezo op een half uurtje tijd heb je een zelfgemaakt cadeau, een zelfgemaakt beleg, iets om fier op te zijn, want wat je zelf doen, dit doe je natuurlijk beter.

Smakelijk en veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen