genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 14 april 2013

Eetbaar cadeautje, alternatief aperitiefje, creatie met noten, fruit en ja jenever!

Alternatieve geschenkjes zijn heel leuk om te krijgen maar eigenlijk nog leuker om te maken. Dus als je een mooie pot in huis hebt, kan je aan de slag.

We maken een verzameling van laagjes, laten het geheel een drietal weken koel en donker staan en daarna kunnen we lekker klinken met de vrienden.




Normaal alleen supergezonde gerechtjes op Proeven op Zondag, maar op deze zondag gaan we toch eens de dranktoer op. Alhoewel met fruit en noten zitten we toch ook goed?

Kom, we gaan aan de slag, wat hebben we allemaal in huis om deze drankpot te maken (rumtopf klinkt toch misschien aantrekkelijker).
Voor deze versie gebruiken we
  • 10 gedroogde vijgen
  • 200 gr cashewnoten
  • 50 gr rietsuiker
  • 2 peren
  • 1 soeplepel roze bessen,
  • 4 blaadjes laurier
  • 400 ml jenever
Neem een weck-pot, grondig reinigen en we beginnen aan de laagjes te werken.
Een laagje peer, gesneden gedroogde vijgen, bessen, laurier en erboven rietsuiker en noten.

We bouwen zo verder tot onze pot vol is en onze ingrediënten op. Overgieten met jenever, de pot zeer goed afsluiten en koel en donker weg zetten. Liefst een drietal weken, maar wel dagelijks eens omdraaien.
Vooral met veel liefde behandelen, nuttigen na 3-weken rijpingstijd en, zeer belangrijk, opdrinken samen met goeie vrienden. Kan niet misgaan. Maak je er eentje op overschot. Kleef er dan een mooi etiket op en geef een origineel cadeau. Wie weet ben jij dan wel, een aantal weken verder, die compagnie om samen de pot mee te kraken?!

Alvast een heerlijke santé met dit Proeven op Zondag drankje.
Is drie weken te lang wachten om eraan te beginnen?
Kijk dan eens op de site van Wijnen Lippens voor een lekkere cava, champagne of wijntje. Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen