genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 20 april 2013

Crumble van paprika, zwarte olijven en geitenkaas, voedselzandloper

Een avond dat je eens niets te doen hebt, ja, ik heb dit ook. Dan halen we een ovenschotel boven, en veel groenten en we beginnen aan een ovenpotje. Beetje voorbereiding, lang in de oven en nog langer smullen!
Voor deze versie gebruiken we
  • 300 gr gemixte amandelen of amandelpoeder
  • 200 gr zwarte olijven
  • 6 rode paprika's
  • kruidenzout
  • basilicum
  • pili pili
  • 200 gr geitenkaas
  • goeie olijfolie

Beetje apart gerecht, geen bloem, geen vlees, geen ei, maar toch een mooie 'taart'. Je kan het niet echt in stukken snijden, vandaar hebben we het een crumble genoemd. De siliconevorm bevat veel groenten, gecoverd onder een kaasje.


Meng 150gr amandelmeel met een goeie scheut olijfolie, beetje kneden en de bodem van een springvorm bekleden. Snij 6 paprika's in repen, 200gr zwarte olijven doormidden, en verbrokkel de geitenkaas. Gebruik de kruiden op de laagjes.
Op de bodem leggen we de helft van de paprika's en olijfjes en kaas, goed afkruiden, 70gr amandelmeel erover strooien, een volgende laag leggen en afwerken met eerst de amandellaag en de kaas bovenaan en besprenkelen met olijfolie.
50 minuten op 200°C in de oven, na een kwartiertje bakpapier erop doen. Eventueel op het eind nog een vijftal minuutjes zonder bakpapier.

De geur laat je al watertanden, je verlangt tot de oven piept, zodat smultijd kan beginnen.
Smakelijk en geniet van dit zalig gerechtje.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen